نوشته شده توسط : blpwjob

بیل دیکین، پروفسور روانپزشک در دانشگاه منچستر می‌گوید: "به نظر ما یک پنجم جمعیت بریتانیا در مقطعی از زندگی‌شان دچار افسردگی می شوند."

رویارویی با تجربه‌های ناگوار زندگی مانند طلاق، بیکاری، سوگواری و یا هر نوع شکست دیگر باعث افسردگی در بسیاری از افراد می شود. پس چرا بسیاری دیگر در اثر این اتفاقات افسرده نمی‌شوند؟

فردی که در اثر این تجربه‌ها افسرده نمی‌شود دارای خصوصیتی است که در اصطلاح روانپزشکی از آن به عنوان "حالت ایستادگی یا مقاومت" یاد می‌کنند.

آنطور که دکتر ربکا الیوت، روانشناش از دانشگاه منچستر می‌گوید همه ما در جایی از خط درجه بندی شده سلامت روانی قرار داریم.

او در این مورد توضیح می‌دهد: "در یک سوی (این خط) کسانی هستند که بسیار آسیب پذیرند و هنگام رویارویی با میزان فشار عصبی کم یا حتی هیچگونه فشاری دچار اختلالات روحی می‌شوند. در سوی دیگر (این خط) کسانی وجود دارند که زندگی بسیار بد و مملو از تجربه های تلخ داشته اند اما همچنان مثبت و خوشبین باقی مانده‌اند."

به نظر او بیشتر ما جایی در وسط قرار داریم.

اما این مقاومت و ایستادگی چیست؟ آیا چیزی است که ما آن را به ارث می‌بریم، و یا چیزی اکتسابی است؟ آیا می توان ردپای شیمیایی آن را در مغز یافت؟ یا به نحوه پیوند اعصاب و یا فعالیت الکتریکی اعصاب مربوط می‌شود؟ اگر دارای این خصوصیت نیستیم می توانیم آن را به دست بیاوریم؟

متاسفانه جواب همه این سوال‌ها مشابه است. ما حقیقتا نمی‌دانیم. اما دوست داریم و نیاز داریم که بدانیم، زیرا طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، افسردگی بیش از ۱۲۰ میلیون نفر در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار می دهد.

بیل دیکین، پروفسور روانپزشک در دانشگاه منچستر می‌گوید: "به نظر ما یک پنجم جمعیت بریتانیا در مقطعی از زندگی‌شان دچار افسردگی می شوند."

چیزی که باعث نگرانی می شود این است که به نظر او در حال حاضر تعداد بیشتری از افراد نسبت به گذشته دچار افسردگی می‌شوند و علاوه بر آن تاثیر افسردگی بر روی جوانان نیزاین روزها بیشتر شده است.

بیل دیکین، ربکا الیوت و دیگر همکارانشان تحت حمایت شورای پژوهش پزشکی، با بررسی دقیق مغز انسان، تلاش می کنند تا منشا و ماهیت این خاصیت مقاومت را درک کنند.

"با استفاده از اسکن های مغزی می‌توان "نمایه علمی‌عصبی" مشکلات یک شخص را ترسیم کرد. این اطلاعات می‌تواند به تصمیم‌گیری درخصوص بهترین روش معالجه، کمک کند"

بیل دیکین

آنها معتقدند درک بهتر این مسئله ممکن است به نفع کسانی تمام شود که دارای این خاصیت نیستند.

کسانی که مورد تحقیق قرار گرفته اند عمدا از سطوح مختلف انتخاب شده اند. بعضی ها گاه به گاه دچار افسردگی شده اند، بعضی ها بیش از حد معمول با فراز و نشیب های زندگی دست و پنجه نرم کرده اند و بعضی از آنها زندگی نسبتا بهتری داشته اند.

دکتر بیل دیکین می‌گوید این تحقیقات آنها را متوجه عملکرد مغز در این خصوص کرده است. وی از جمله به " درک انعطاف پذیر" - قابلیت انسان در تطبیق با شرایط مختلف زندگی - و همینطور میزان توانایی مغز برای پردازش و به یاد آوردن خاطرات و موضوعات شادی بخش اشاره کرد.

حافظه عاطفی

افرادی که در این تحقیقات شرکت کردند به چهار گروه مختلف تقسیم شدند. گروه ها عبارتند از افرادی با استرس زیاد، استرس کم، دارای افسردگی و بدون افسردگی.

نمونه ای از آب دهان همه آنها برای اندازه‌گیری میزان هورمون استرس، آزمایش شده است. فعالیت های مغزی بسیاری از آنها نیز اسکن می‌شود تا نشان دهد که هنگام فعالیت های گوناگون کدام بخش های مغز فعال می شوند.

ربکا الیوت می‌گوید: "در یکی از آزمایش ها به آنها تصاویری با بار احساسی نشان می‌دهیم. آنها باید این تصاویر را به خاطر بسپارند. مدت کمی بعد این تصاویرهمراه با تصاویر دیگر دوباره به آنها نشان داده می‌شود. آنها باید از میان همه، آن تصاویر را تشخیص دهند. از این طریق ما می توانیم قابلیت انسان ها در به یاد آوردن موضوعات عاطفی را اندازه گیری می کنیم."

خانم الیوت می گوید که تحقیقات هنوز کاملا نشده است و به عنوان مثال هنوز نمی‌توان گفت که تفاوت عملکرد مغز بین گروه های مختلف دقیقا چیست.

اما نشانه هایی که موجب دلگرمی است، وجود دارد. ارتباطی که بین میزان خاصیت ایستادگی مغز افراد با چگونگی عملکرد آنها در آزمون های مختلف وجود دارد، یکی از نشانه های دلگرمی است.

دکتر ربکا الیوت در این باره می گوید: "مثلا نتایج اولیه تحقیقات نشان داده است افرادی که خاصیت ایستادگی بیشتری دارند، احتمال آنکه تصاویری حاوی صورت‌های شاد به یادشان بماند بیشتر است تا تصاویری با صورت‌های غمگین."

هنوز مشخص نیست که چگونه پزشکان از تحقیقات اخیر در دانشگاه منچستر می توانند استفاده کنند. چیزی که از آن به عنوان خاصیت ایستادگی مغز یاد می شود، به مخلوطی از فعل و انفعالات بین ژن های انسان ، مواد شیمیایی بدن، شبکه اعصاب در مغز و تجربه های زندگی ما بستگی دارد.

اما به طور کلی پژوهشگران امیدوارند تا با درک فعالیت های مغزی که نشان دهنده خاصیت ایستادگی و مقاومت آن است، به درمان های تازه و یا شیوه های جدید درمان اختلالات عصبی دست یابند.

دارویی برای ایجاد خاصیت ایستادگی؟

بیل دیکین می‌گوید که با استفاده از اسکن های مغزی می‌توان "نمایه علمی‌عصبی" مشکلات یک شخص را ترسیم کرد. این اطلاعات می‌تواند به تصمیم‌گیری درخصوص بهترین روش معالجه، کمک کند.

ممکن است مریضی دارای قابلیت "درک انعطاف پذیر" باشد اما به یاد آوری افکار و خاطره های غمگین گرایش بیشتری داشته باشد.

بیل دیکین می‌گوید: "درک این مطلب به ما فرصت می دهد تا با ایجاد یک برنامه درمانی برای شخص مورد نظر مانع از افسردگی او در آینده شویم." به گفته او در مرحله اول، این درمان به احتمال زیاد نوعی گفتر درمانی خواهد بود.

اما ربکا الیوت در پاسخ به این سوال که آیا می شود دارویی ساخت که با استفاده روزانه از آن فعالیت مغز را تحت تاثیر قرار داد و خاصیت مقاومت آن را بیشتر کرد، می‌گوید: "به نظرم ساخت چنین دارویی از نظر تئوری امکان پذیر است اما مطمئن نیستم مردم تا چه حد تمایل به استفاده از آن را داشته باشند."

اما هرچه باشد پیدا کردن راهی برای تقویت خاصیت مقاومت مغز ارزش آن را دارد. فقط کافی است پای صحبت پولین، یکی از افرادی که در تحقیقات دانشگاه منچستر شرکت کرد بشینید.

پولین در دوره ای که بیکار بود و با مشکلات مالی درگیر بود، باید سه فرزندش را به تنهایی بزرگ می کرد، دچار افسردگی شدیدی شد و کاملا منزوی شده بود.

پولین می‌گوید: "احساس انزوا می کردم و دلم می خواست روی تختم بنشینم و گریه کنم. زمانی آنقدر حالم بد شده بود که دیگر نمی خواستم با بچه هایم باشم. آن زمانی بود که به دکتر مراجعه کردم."

هنوز دارویی برای ایجاد قابلیت مقاومت در وجود ندارد ولی شاید روزی پزشکان بتوانند برای پولین این دارو را تجویز کنند.



:: برچسب‌ها: فوتبال ,
:: بازدید از این مطلب : 486
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

مقامات وزارت معارف افغانستان می گویند، دلیل این اقدام، "تامین وحدت ملی" در میان نسل نو افغانها و جلوگیری از گسترش فرهنگ خشونت و کینه توزی در میان آنها است.

درکتاب های تازه چاپ شده تاریخ، تهاجم شوری، به قدرت رسیدن مجاهدین، و آمدن طالبان و نیروهای ایتلاف به رهبری امریکا ذکرشده اما به جزئیات این رویدادها اشاره نشده است.

مسئولان معارف افغانستان استدال می کنند دراین کشور به نصاب تعلیمی نیاز است که به نسل نو هویت ملی بدهد نه اینکه آنها را از هم دورکند.

اما برخی تاریخ نگاران این اقدام وزارت معارف افغانستان را حذف بخشی از تاریخ تلقی کرده و آنرا غیر قانونی می دانند.

ازسوی هم، منتقدان می گویند حذف رویدادهای چهل سال اخیر از کتابهای درسی، به دستور کسانی صورت گرفته است که نمی خواهند کارنامه هایشان ثبت تاریخ شود.

اما شما دراین باره چه فکر می کنید؟

آیا واقعا تاریخ چهار دهه اخیرافغانستان به اتحاد وهویت ملی دراین کشور آسیب میرساند؟

چرا دانش آموزان و نسل نو از جزئیات تاریخ معاصر کشورشان محروم شوند؟

برای طرح دیدگاه ها و پرسشهای تان در برنامه روز پنجشه صدای شما

به شماره ۰۰۴۴۲۰۷۸۳۶۰۳۳۱ زنگ بزنید.

به شماره ۰۰۴۴۷۷۸۶۲۰۸۸۸۸ پیامک یا ( اس ام اس) بفرستید.

به نشانی ِdari@bbc.co.uk ایمیل بزنید.

ویاهم اگر مایل هستید ما به شما زنگ بزنیم، لطفا شماره تلفن ونظر کوتاه تان را از طریق ایمیل به ما ارسال کنید.



:: برچسب‌ها: برلین , درختان , عشق ,
:: بازدید از این مطلب : 649
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob
فلسطینیان خواهان آشتی فتح و حماس

بهار عربی به طور مستقیم جنبش فلسطینی حماس را درگیر خود نکرده است، اما تاثیرات غیرمستقیم شدیدی بر مشی و متحدان این سازمان گذاشته و زمینه‌ساز رشد نوعی پراگماتیسم در درون آن شده است.

بهار عربی در سال ۲۰۱۱ که به سال جاری هم کشیده شده، به بی‌ثباتی برخی از حکومت‌های مستبد منطقه دامن زده، برخی از آنها را سرنگون کرده و برخی را نیز با بحران‌های بزرگ روبرو کرده است.

این تحولات ناگزیر بازآرایی توازن منطقه‌ای را رقم می‌زند و دولت‌ها و نیروهای فعال در عرصه سیاسی خاورمیانه را به صف‌آرایی‌ها و یارگیری‌های جدید سوق داده و می‌دهد.

گروه‌های فلسطینی‌ و از جمله حماس هم گرچه به طور مستقیم در معرض بهار عربی نبوده‌اند، ولی از پیامدها و تاثیرات آن در امان نمانده‌اند. یارگیری‌های جدید، فرونهادن اتحادهای پیشین با برخی از کشورهای منطقه و نیز بازخوانی مشی و رویه سیاسی تا کنونی از مهم‌ترین تاثیرات یادشده بوده است.

بهار عربی؛ هم معضل، هم فرصت

اسماعیل هنیه، نخست‌وزیر حماس در غزه

در پی کناره گیری حسنی مبارک، اسماعیل هنیه، نخست‌وزیر حماس در غزه که از سال ۱۳۸۶ امکان خروج از این منطقه را نداشت دوباره به سفرهای خارجی دست زد

تا زمانی که جنبش‌های اعتراضی بهار عربی به شمال آفریقا محدود بود، نیرویی همچون حماس در حمایت از آنها سنگ تمام می‌گذاشت و حتی در در نوار غزه در حمایت از سرنگونی رژیم قذافی تظاهراتی در حمایت از معترضان سازمان می‌داد. ولی دامنه اعتراض‌ها که به سوریه رسید، حماس به دردسر افتاد.

بسیاری از بنیانگذاران حماس از درون جنبش اخوان‌المسلمین برخاسته یا از آن متاثر بوده‌اند. اخوان المسلمین در سوریه یکی از نیروهای فعال در میان معترضان و مخالفان حکومت بشار اسد است. هم به این دلیل و هم برای از دست‌ندادن حمایت کشورهای سنی مذهب عربی، حماس باید به گونه‌ای رفتار می‌کرد که به حمایت از رژیم اسد در برخورد با مخالفانش یا سکوت در برابر این رویه متهم نشود.

این رویکرد اتحاد پایدار حماس با دولت سوریه را دچار تزلزل ساخت. این در حالی بود که سوریه از سال ۱۳۷۸ مقر اصلی رهبران در تبعید حماس بوده و حکومت بشار اسد حمایت همه جانبه‌ ای از آن کرده است. ایران و حزب‌الله لبنان نیز به عنوان دو نیروی اصلی ضد اسرائیلی و ضد "رژیم‌های غربگرا" از طریق سوریه سایه حمایت خود را بر سر حماس گسترانده بودند.

با این همه برای حماس بر خلاف حزب‌الله، گسستن از رژیم سوریه چندان دشوار نبوده است، زیرا علاوه بر شیعه‌نبودن این گروه و اشتراک مذهبی آن با کشورهای عرب خلیج فارس، رابطه آن نیز هیچگاه با این کشورها قطع نشده است. حتی عربستان سعودی نیز به رغم خصومت با رژیم سوریه هیچگاه در صدد برنیامد که حماس را به خاطر اتحاد با این رژیم به عنوان دشمن خود تلقی کند و از آن به عنوان متحدی بالقوه در زمانی که شرایطی متفاوت در منطقه شکل بگیرد، صرفنظر کند.

دوری از سوریه و ایران

تظاهرات در سوریه علیه بشار اسد

وقتی دامنه اعتراض‌ها به سوریه رسید، حماس به دردسر افتاد

در حال حاضر قطر در تلاش است که امکانات تازه‌ای را برای رهبری در تبعید حماس و گسست قطعی آنها با رژیم اسد فراهم کند. ولی این تنها شانس حماس نیست، زیرا در مجموع بهار عربی امکانات و شرایط منطقه‌ای مساعدتری را برای حماس ایجاد کرده است.

در مصر در پی سقوط حسنی مبارک، اخوان المسلمین که تنگ‌ترین رابطه را با حماس داشته به نیروی اصلی سیاسی در این کشور بدل شده است.

برداشته‌شدن محاصره و محدودیت‌های مصر ‌ بر گرد نوار غزه که زیر سلطه حماس است از نتایج اولیه این تغییر و تحولات به شمار می‌رود. این گونه بود که اسماعیل هنیه، نخست‌وزیر حماس در غزه که از سال ۱۳۸۶ امکان خروج از این منطقه را نداشت دوباره به سفرهای خارجی دست زد. اولین مقصد سفر او مصر بود و در آنجا اولین فردی را هم که ملاقات کرد، کسی نبود جز محمد بدیع، رهبر اخوان المسلمین مصر.

ایران در اولویت‌های سفر هنیه نبوده است و او حتی قبل از سفر به این کشور دیدار دوستانه‌ای از بحرین داشت. با توجه به تنش کنونی در مناسبات میان ایران و بحرین این اقدام هنیه حاوی معنای سیاسی معینی است و می‌تواند از نمودهای بارز دورشدن حماس از ایران تلقی شود.

علاوه بر امکاناتی که بهار عربی برای افزایش قدرت مانور حماس فراهم آورده، سرسختی اسرائیل در ادامه شهرک‌سازی در مناطق اشغالی و بی‌علاقگی دولت این کشور به پیشبرد مذاکرات واقعی صلح نیز عملا محمود عباس و تشکیلات خودمختار فلسطینی را که حامی این گونه مذاکرات بودند در موقعیت ضعیفی قرار داده است. عباس و مشاوران او اینک نزدیکی به حماس را عاملی برای قوی‌ترشدن خود و تشدید فشار بر اسرائیل و متحدان غربی آن تلقی می‌کنند.

حماس نیز در چارچوب تحولات جدید مشغول بازبینی مشی و سیاست خود در قبال اسرائیل است. این بازبینی به بحث سود و زیان‌ استفاده از خشونت علیه اسرائیل بیش از پیش دامن زده و نشانه‌هایی از وداع با حملات تروریستی و مسلحانه علیه اسرائیل و قبول موجودیت این کشور در مرزهای ۱۹۶۷ را در درون این سازمان تقویت کرده است.

این که غرب حاضر شده با گرایش‌های معتدل اسلامی منطقه مانند اخوان المسلمین از در گفت‌وگو و همکاری درآید و حضور آنها در دولت‌های برآمده از بهار عربی را به عنوان واقعیتی عادی و مشروع بپذیرد نیز، الگویی برای حماس است ک�7 با فاصله‌گیری از مشی رادیکال خود از فهرست تروریستی غرب بیرون بیاید و با پیروزی احتمالی‌اش در انتخابات آینده مناطق فلسطینی رسمیت و اقبال بین‌المللی بیشتری پیدا کند

دشواری‌ها در پیشبرد مشی جدید

خالد مشعل و محمود احمدی نژاد

ایران، حمایت‌های سیاسی و مالی خود از حماس را معنوی می‌خواند

بر خلاف متحدان قبلی حماس یعنی ایران و سوریه و حزب‌الله، متحدان تازه آن در کشورهای عربی و ترکیه مشوق چنین سیاستی هستند. در صورتی که محاسبات حماس درست از کار درآید و غرب همچون اخوان‌المسلمین با این سازمان هم مشی تعامل‌آمیزی در پیش گیرد، آن‌گاه برای اسرائیل بیش از پیش تروریست‌خواندن حماس و عدم مذاکره با تشکیلات خودمختار به دلیل "فقدان مرزبندی" با این سازمان دشوار خواهد شد و با انزوای بیشتری در سطح بین‌المللی مواجه خواهد شد.

در مجموع بحث‌ها و تصمیمات کنونی در باره تشکیل دولت انتقالی مشترک میان فتح و حماس، برگزاری انتخابات عمومی همزمان در ماه‌های آینده در نوار غزه و کرانه غربی و نیز مباحث مربوط به امکان ادغام حماس در سازمان آزادییخش فلسطین (ساف) را باید از نتایج بهار عربی، سیاست‌های سرسختانه و غیرسازنده اسرائیل در مذاکرات صلح و تحولات نظری ناشی از این روندها در درون حماس و فتح، تلقی کرد.

البته تحولات نظری در درون حماس با نوسان‌هایی روبرو است. سیاست‌های تازه را عمدتا خالد مشعل، عمده‌ترین چهره تبعیدی حماس و رئیس دفتر سیاسی آن نمایندگی و ترویج می‌کند. دفتر سیاسی تا کنون سیاستگذار اصلی در زمینه مناسبات خارجی حماس و نوع رویکرد آن در قبال اسرائیل و نیز تامین کننده اصلی پول و سلاح برای این سازمان بوده است.

در میان رهبران حماس در درون غزه اما مخالف‌خوانی‌هایی با رویکردهای جدید در جریان است. برخی از این رهبران مانند محمود زهار، از بنیانگذاران حماس، ضمن مخالفت با مفاد موافقت‌نامه حماس و فتح، می‌گویند که فراهم آمدن امکان برای خروج حماس از انزوا نه نتیجه تغییر در مواضع آن، که برعکس، ناشی از ایستادگی بر سر این مواضع است.

این که شرایط جدید منطقه رهبری درون غزه را از انزوا خارج کرده و آنها خود در تامین پول و سلاح دست بازتری پیدا کرده‌اند ظاهرا موقعیت خالد مشعل و دفتر سیاسی تحت رهبری او را دچار تزلزل کرده است. اعلام خالد مشعل مبنی بر این که مایل است در آینده‌ای نزدیک مقام خود را واگذار کند، شاید پیامد همین تضعیف موقعیت او و دفتر سیاسی تحت رهبری او در ساختار سیاسی و اجرایی حماس باشد.

انگیزه‌های متفاوت یک کناره‌گیری

خالد مشعل

سوریه از سال ۱۳۷۸ مقر اصلی رهبران در تبعید حماس بوده است

با این همه، در آخرین توافقات اخیر حماس با تشکیلات خودمختار فلسطینی به رهبری محمود عباس عملا خالد مشعل نقش اصلی را داشته است. این احتمال هم بعید نیست که کناره گیری مشعل زمینه‌سازی برای نامزدی او جهت احراز ریاست تشکیلات خودمختار فلسطینی باشد. برگزاری این انتخابات در سال جاری نیز جزیی از توافق حماس و فتح است.

محمود عباس گفته است که دیگر خود را نامزد این مقام نخواهد کرد. در درون فتح کمتر چهره شاخصی برای احراز این مقام وجود دارد و شانس مشعل در صورتی که مواضع معتدل‌شده او در میان همه فلسطینیان با اقبال و اعتماد روبرو شود، کم نیست؛ هر چند که معلوم نیست کشورهای غربی به همین سرعت از حضور او در راس تشکیلات خودمختار استقبال کنند و یا خواهان ادامه تصدی مسائل مربوط به سیاست خارجی فلسطینی‌ها در دستان فتح نشوند.

در مجموع به نظر می‌رسد که فضای نسبتا تلطیف‌شده جدید در مناسبات میان غرب و برخی نیروهای اسلامگرا که در پی بهار عربی در خاورمیانه به قدرت رسیده‌اند و نزدیکی و تاثیر ملموس این نیروها بر حماس، به علاوه دوری این سازمان از قطب‌های رادیکال منطقه همچون ایران و حزب‌الله و روی‌ آوردنش به کشورهای میانه‌رو عربی همه و همه از عواملی هستند که به سود مشی رو به اعتدال حماس و فرادستی جناح مروج این مشی عمل خواهند کرد.

با این همه شناوربودن وضعیت خاورمیانه مانع از آن است که در این باره بتوان با قطعیت سخن گفت و روندهایی مانند بروز انشعاب در درون حماس و ادامه پایبندی جناحی از آن به مشی و رویکردهای سابق را با تشویق و حمایت حکومت‌هایی مانند جمهوری اسلامی، به کلی منتفی دانست.



:: برچسب‌ها: نیویورک شهرستان ,
:: بازدید از این مطلب : 486
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

به گزارش ایرنا، ‌حجت الاسلام 'علی سعیدی' عصر روز سه شنبه در جمع شماری از روحانیون استان كرمان، افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی در پاسخ به افرادی كه گفتند، ما در وضعیت شعب ابی طالب قرار داریم، فرمودند، ما در بدر و خیبریم.

وی گفت: اكنون مردم به رهبر معظم انقلاب اسلامی می گویند كه ما در آستانه فتح خیبر هستیم.

حجت الاسلام سعیدی با بیان اینكه برخی افراد در زمینه هزینه كرد در دفاع از فلسطین انتقاد می كردند، افزود: موجودی ما هزاران برابر هزینه های صورت گرفته است و اكنون در اوج موفقیت و پیروزی قرار داریم.

وی در ادامه سخنانش، گفت: با مروری به عصر بعثت پیامبر اكرم (ص) شاهد چهار گفتمان مادی گرایی، ‌الهی و نبوی و سكولاریستی قریش و لائیك و لائیكیسیته بنی امیه هستیم.

وی ادامه داد: بزرگترین حادثه شومی كه در تاریخ بشر اتفاق افتاد و منشاء بسیاری از مفاسد و انحرافات شد، بروز گفتمان سكولاریستی قریش و برش زدن گفتمان نبوی و تجزیه آن بوده است.

سعیدی، تصریح كرد: مرز بندی بین گفتمان رهبر و امام با گفتمان های مغایر برای روحانیت بسیار حایز اهمیت و كاری بسیار دشوار است.

وی به شاخصه های گفتمان نبوی و علوی اشاره و بیان كرد: خدامحوری،‌ پیوند بین خالقیت و شارعیت و ارائه نسخه كامل و جامع برای بشر از جمله این شاخصه ها است.

حجت الاسلام سعیدی با اشاره به پیوند بین خالقیت و شارعیت در گفتمان نبوی، افزود: تفاوت اصلی ما با سایر مكاتب،‌ جدا كردن خالقیت از شارعیت است.

وی تصریح كرد: برای مثال سروش خالقیت را قبول دارد، اما شارعیت را قبول ندارد.

وی گفت:‌ دنیای امروز هدف از خلقت را سود و لذت بیشتر می داند، اما پیامبر گرانقدر اسلام (ص) هدف از خلقت را رسیدن به كمال می دانند.

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران، تاكید كرد: بالنده ترین،‌ قوی ترین،‌ اساسی ترین و زیربنایی ترین اصول را گفتمان نبوی برای بشر ارائه كرده است.

وی با بیان اینكه گفتمان سكولاریستی قریش بزرگترین فاجعه ای بود كه بعد از پیامبر اكرم (ص) ایجاد شد،‌ گفت: تفكیك بین خالقیت و شارعیت، نصب رهبری منتخب بشر به جای رهبری منتصب الهی و زمینه سازی برای ایجاد گفتمان لائیك و لائیكیسیته بنی امیه از جمله ویژگی های این گفتمان بود.

وی تصریح كرد: ‌ائمه معصوم (ع) در راستای تبیین گفتمان نبوی و علوی،‌ عملیاتی كردن و پاسداری از آن تلاش كرده اند و فلسفه شهادت امامان معصوم (ع) در حوزه پاسداری از این گفتمان بوده است.

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران، افزود: در تاریخ معاصر ایران نیز شاهد پنج گفتمان لیبرالیستی غرب، ملی گرایی لیبرال، مادی گرایی، ‌التقاطی و گفتمان دینی هستیم.

وی گفت:‌ در گفتمان لیبرالیستی غربی این نكته مطرح می شود كه اسلام نمی تواند ما را به تمدن برساند.

سعیدی، ادامه داد: رضاخان و پسرش مروجان شكل حكومتی ملی گرایی لیبرال بوده اند و در شكل حزبی، جبهه ملی شاخه لائیك و نهضت آزادی شاخه مذهبی آن بوده است.

وی گفتمان مادی گرایی را چپ ماركسیستی برشمرد و گفت: در گفتمان التقاطی گزینشی عمل كردن مطرح بوده و اسلام ناب نبوده است.

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران، افزود: در گفتمان دینی،‌ افرادی معتقد هستند كه گفتمان نبوی در جامعه باید باشد و تشیع و روحانیت دو عاملی است كه باعث شد موج مادی گرایی و كمونیستی در ایران شكل نگیرد.

وی مهم ترین دستاورد انقلاب اسلامی ایران را احیای گفتمان نبوی و علوی، دانست و گفت: مهم ترین دستاورد امام راحل این بود كه ایشان گفتمان نبوی را در جامعه زنده و رسالت نبوی را احیا كرد.

وی اظهار داشت: ولایت فقیه نیز سه رسالت مهم ارائه نسخه اسلام به جامعه،‌ عملیاتی كردن در سطح حاكمیت و پاسداری از این نوع حاكمیت را بر عهده دارد.

سعیدی، با بیان این كه امام خمینی (ره) می گوید 'خدای خالق همان خدای شارع است'، اظهار داشت: امام راحل این پرچم را بلند كرد كه قانونی كه بشر وضع كند، به درد انسان نمی خورد.

وی در ادامه تصریح كرد: گاهی خطاهای بزرگی به دست رای دهندگان به وجود می آید كه نمونه آن انتخاب بنی صدر و نمونه های دیگر است اما چون ولی فقیه بالای سر این نظام است این انتخاب ها مشكلی ایجاد نمی كند.

سعیدی افزود: امام خمینی (ره) پرچمدار مبارزه با استكبار بود و درگیری با آمریكا مبنایی بود.

وی با اشاره به سخنی از امام راحل در وصیت نامه ایشان مبنی بر اینكه من زنده باشم یا نباشم، اجازه ندهید، انقلاب به دست نااهلان بیفتد، گفت: در 32 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی چند بار گفتمان های مغایر با گفتمان امام راحل وارد دروازه انقلاب و نظام و حاكمیت شد، اما موفق نشدند.

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران با بیان اینكه خطر همچنان ادامه دارد، گفت: تاكنون با گفتمان های بسیاری چون گفتمان جریان نهضت آزادی (لیبرال غربی)، گفتمان بنی صدر و گفتمان كارگزاران مواجه بوده ایم.

وی تصریح كرد: من نمی گویم این افراد كافر هستند اما با گفتمان امام زاویه دارند.

حجت الاسلام، سعیدی اظهار كرد: مردم ما زمانی كه احساس خطر می كنند به یاری رهبری می آیند و جلوی خطر را می گیرند.

وی نخستین تهاجم به گفتمان امام خمینی (ره) را نهضت آزادی و جبهه ملی ذكر كرد و افزود: این گفتمان در چند بعد با گفتمان امام راحل ناسازگاری داشت كه از جمله آن می توان به ناسازگاری در زمینه پیوند دین و سیاست اشاره كرد.

وی با بیان اینكه گفتمان بنی صدر و منتظری با گفتمان امام خمینی (ره) سازگاری نداشت، گفت: مواضع منتظری در زمینه ارتباط با آمریكا با امام متفاوت بود.

سعیدی، به مسایل فرهنگی در گفتمان امام و رهبری نیز اشاره و بیان كرد: امام و رهبری می گویند كه احكام اسلام باید پیاده شود و اینكه بعضی ها در حوزه مسائل فرهنگی به بدحجابی نگاه دیگری دارند، این امر ریشه در اعتقاد آنان دارد.

وی همچنین با بیان اینكه گفتمان امام و رهبری تاكید بر آزادی اقتصاد به جای اقتصاد آزاد است، تصریح كرد: آزادی اقتصادی و عدالت اجتماعی مدنظر امام و رهبری است؛ زیرا اقتصاد آزاد موجب ایجاد قشر سرمایه دار حاكم، می شود.

وی درباره گفتمان امام و رهبری در حوزه مدیریت، گفت: مدیران كشور باید دارای ویژگی هایی باشند.

سعیدی، با اشاره به اینكه انقلاب اسلامی ثمره خون شهیدان است و گفتمان امام خمینی (ره) باید پیاده شود، افزود: رییس جمهور و خانواده وی و وزرا در نظام جمهوری اسلامی باید در جامعه الگو باشند.

وی گفت: متاسفانه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد شكل گیری طبقه اشرافی در حكومت بودیم كه بشدت برای حفظ طبقه خود مقاومت می كنند.

وی با بیان اینكه گفتمان اصلاح طلبان منطبق بر گفتمان امام راحل نیست، اظهار داشت: من نمی گویم كه این آقایان مرتد هستند، اما امام گفتند كه من زنده باشم یا نباشم نگذارید انقلاب به دست نااهلان بیفتد.

سعیدی، تصریح كرد: نماینده ای كه معتقد به ارتباط با آمریكا باشد و وارد میدان شود، گفتمان وی مغایر با گفتمان امام راحل است.

وی با اشاره به اینكه مجلس باید شجاع، انقلابی و متدین باشد و همچنین مجلس و دولت با رهبری همسو باشند، گفت: مجلس و دولت باید گفتمان امام و رهبری، كه همان گفتمان نبوی و علوی است درك كرده و به آن معتقد باشد.

حجت الاسلام سعیدی، اظهار داشت: گفتمان اصلاح طلبان لیبرال سكولاری بود و ما ارتباط با آمریكا و فالوده خوردن با جورج سوروس را شاهد بودیم.

وی گفت: نایب رییس دور ششم مجلس شورای اسلامی می گفت، من از مغز سر تا نوك پا از آمریكا می ترسم و آنان طرح سه فوریتی برای پذیرش پروتكل و چرخه سوخت را در دستور كار داشتند و به رهبری می گفتند، تا جام زهر را بنوش و پروتكل را بپذیر.

وی با تاكید بر اینكه رهبر معظم انقلاب اسلامی بهترین روان شناسی و جامعه شناسی را می دانند، تصریح كرد: آقا می دانند كه آمریكا و اسراییل در اوج ضعف است و نباید بحث مذاكره را مطرح كرد.

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینكه باید قدردان ولایت فقیه بود،‌ اظهار داشت: ما در دورن آب هستیم و قدر آب را آن گونه كه شایسته است، نمی دانیم.

وی همچنین با بیان اینكه نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی مهم تر از سایر دوره ها است، گفت: در پای صندوق های رای باید آثار 'شعار ما اهل كوفه نیستیم، علی تنها بماند' را هرچه بیشتر مشاهده كنیم، تا بدانیم فرد منتخب در تقویت یا در تضعیف رهبری است.

حجت الاسلام سعیدی، افزود: توجیه شهروندان بسیار مهم است تا آنان بتوانند فرد اصلح را انتخاب كنند.ك/2

7440/8154/330



:: برچسب‌ها: فیلم , سیاتل ,
:: بازدید از این مطلب : 426
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

حجت الاسلام والمسلمین 'محمد رضا میر تاج الدینی' سه شنبه شب در گفت وگو با ایرنا با تاكید بر این كه اصل سئوال از رییس جمهور سیاسی است و با محوریت تعدادی از نمایندگان مخالف دولت و جریان اقلیت شكل گرفته است ، افزود : تیم منتخب نمایندگان سئوال كننده از یك طیف هستند و اكثریت نمایندگان در جریان پاسخ های نمایندگان رییس جمهور قرارنگرفته اند .

وی با اشاره به این كه در جلسات كمیسیون ها به منظور بررسی سئوال از رییس جمهور تنها 4 - 3 نفر از سئوال كنندگان شركت می كردند ، ادامه داد : تصمیم گیری در باره قانع شدن یا نشدن هم از سوی تعداد محدودی صورت می گرفت و انصاف اقتضا می كرد كه پاسخ ها را می شنیدند و بعد اعلام می كردند قانع شده اند یا خیر .

میر تاج الدینی با بیان اینكه این نمایندگان از ابتدا تصمیم گرفته بودند كه قانع نشوند ، افزود : در بسیاری موارد در كمیسیون ها شاهد بودیم كه پاسخ های محكم و مستدل از سوی نمایندگان رییس جمهور داده می شود اما چون تصمیم داشتند قانع نشوند اعلام می كردند كه قانع نشده اند .

معاون پارلمانی رییس جمهور همچنین به برخی اشتباهات اساسی طراحان سئوال اشاره كرد و برای نمونه گفت : میزان نرخ رشد در یكی از سئوال ها یك درصد اعلام شده بود كه به آنها متذكر شدیم این اشتباه فاحشی است و آنها در متن اعلام وصول شده در صحن علنی این رقم را به5 / 4 درصد تغییر دادند .

میرتاج الدینی همچنین برخی موارد سئوال را خلاف قانون اساسی دانست و افزود: وقتی این ایرادات را با رییس كمیسیون اصل 90 در میان گذاشتیم ایشان تایید كردند كه اشكالاتی وجود دارد كه هیات رییسه باید پیش از اعلام وصول این موارد را اصلاح می كرد .

وی ادامه داد : برای نمونه سئوال نمایندگان باید درباره وظایف رییس جمهور باشد در حالی كه چند مورد از سئوال ها از جمله سئوال های پنجم ، هشتم و نهم خارج از وظایف رییس جمهور و درباره اظهارات یا اختیارات ایشان است .

میرتاج الدینی در پایان تاكید كرد : در مورد زمان سئوال هیچ تفاهمی بین دولت و مجلس صورت نگرفته و رییس جمهور از هفته آینده هر موقع كه مجلس جلسه علنی برگزار كند آمادگی پاسخ به سئوالات نمایندگان را دارد.

** شبد ** 1528 ** 1592



:: برچسب‌ها: جدید , سفر , نیویورک ,
:: بازدید از این مطلب : 504
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

سفر نخست وزیر پاکستان به قطر باعث شده که روزنامه های چاپ کابل، گمانه زنی های زیادی را در مورد برنامه پاکستان برای سهم گیری احتمالی در گفتگو با طالبان، مطرح کنند.

روزنامه وحدت نوشته که پاکستان تلاشهای جدی را برای حضور در گفتگوهای صلح با طالبان آغاز کرده است.

این روزنامه نوشته که سیاستمداران پاکستانی در زمینه گفتگوهای جامعه جهانی با طالبان، با هوشیاری گام بر می دارند و در پی این هستند که خود را به عنوان یکی از بازیگران مهم در این گفتگوها، تبارز دهند.

نویسنده ابراز نگرانی کرده است که پاکستان در حال گرفتن ابتکار عمل این گفتگوها از حکومت افغانستان است.

روزنامه هشت صبح نیز به همین موضوع پرداخته و نوشته که پاکستان و افغانستان، هر دو "حاشیه نشینان" مذاکرات صلح با طالبان بوده اند، اما به نوشته روزنامه، پاکستان در حال احیای موقف خود در این بازی است، در حالی که به باور نویسنده، دولت افغانستان هنوز نتوانسته برای خود در این روند جای پا پیدا کند.

هشت صبح نوشته که پاکستان در پی آن است که خود را به عنوان میانجی فعال در مذاکرات با طالبان معرفی کند و از این راه، از یک سو از مذاکرات صلح امتیاز بگیرد و از سوی دیگر، زمینه را برای خریداری نفت از قطر و راه یابی به بازارهای آزاد تجارت در حوزه خلیج فارس باز کند.

نویسنده افزوده که در طرف دیگر، دولت افغانستان است که نه تنها ابتکار عمل را در میدان بین المللی از دست داده، بلکه به نوشته روزنامه، نتوانسته "به مشکلات و سر درگمی های" مرتبط با مذاکرات صلح در داخل افغانستان رسیدگی کند.

روزنامه انصاف نوشته که داغ شدن بازار مذاکره با طالبان، این فرصت را برای پاکستان فراهم کرده تا یک بار دیگر "افغانستان را بدست بیاورد" و به نوشته روزنامه، سران این کشور هرگز نمی خواهند چنین فرصتی را از دست دهند.

نویسنده افزوده که به همین جهت، در فاصله چند روز، وزیر خارجه پاکستان به کابل آمد و نخست وزیر آن کشور به قطر رفت تا جایگاه خود را در گفتگو با طالبان، برجسته کرده باشند.

روزنامه آرمان ملی نوشته که سفر نخست وزیر پاکستان به قطر، "روحیه طالبان را نیز تقویت می کند" چون آنها متوجه می شوند که پاکستان به عنوان حامی آنها، آماده پشتیبانی از مذاکرات صلح است.

آرمان ملی نوشته که به نظر می رسد پاکستان این بار برنامه گسترده تری را طراحی کرده است. نویسنده افزوده که دیدار وزیر خارجه پاکستان با حلقات بیرون از حکومت، در جریان سفر اخیرش به کابل، نمایانگر طرح جدید پاکستان برای افغانستان است.

روزنامه ماندگار در سرمقاله خود نوشته است که با توجه به اوضاع جاری سیاسی در افغانستان، بیش از هر زمان دیگری، نیاز یکجا شدن ائتلاف های سیاسی اپوزیسیون حکومت با هدف تشکیل یک حرکت جدی حس می شود.

این روزنامه نوشته که بحث مذاکرات صلح با طالبان، برای مردم افغانستان "مبهم" است و شماری از تحلیلگران نسبت به آینده افغانستان پس از سال ۲۰۱۴ و افزایش مداخلات پاکستان در امور این کشور هشدار می دهند.

ماندگار افزوده که دست کم دو گروه عمده اپوزیسیون حکومت – ائتلاف ملی و جبهه ملی – اهداف مشترکی دارند و نیاز است تا این دو گروه با هم نزدیک تر شده و برای تغییر اوضاع سیاسی افغانستان و همچنین شرکت در انتخابات بعدی ریاست جمهوری، آماده شوند.



:: برچسب‌ها: کالیفرنیا , به من , بچه ها ,
:: بازدید از این مطلب : 514
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی سازمان بسیج طلاب و روحانیون، در بخشی از این بیانیه آمده است :بار دیگر یوم الله 22 بهمن فرا می رسد و معجزه مجاهدان و ایثارگرانی به یاد می آید كه برای عزت و سربلندی اسلام از هیچ كوششی فرو گذارنكردند تا این روز بزرگ را به عنوان نقطه عطفی ماندگار در تاریخ مبارزات آزادی خواهانه ملت ایران ثبت كنند.

سازمان بسیج طلاب و روحانیون در بیانیه خود می افزاید:ملت بزرگ ایران اسلامی سی و سومین سالگرد پیروزی انقلاب خود را در شرایطی جشن می گیرد كه استكبار جهانی در اتاقهای فكر خود برای بحران های اقتصادی و اجتماعی در درون كشورشان مشغول چاره جویی هستند.

این بیانیه می افزاید: نارضایتی های مردمی درغرب و بویژه آمریكا آنچنان سران غرب را ملتهب و سرگردان كرده است كه با دستپاچگی بیش از پیش به جای حل مشكل جامعه خود به دنبال حفظ موقعیت در جهان هستند.

در بیانیه سازمان بسیج طلاب و روحانیون همچنین آمده است : ملت ما امروز شاهد سقوط دست نشاندگان سران استكبار در منطقه است و از این كه ملت های منطقه با الهام از انقلاب اسلامی ایران توانسته اند این دیكتاتورها و نوكران آمریكا را به زیر بكشانند خرسند است.

در این بیانیه تصریح شده است: 22بهمن ماه فرصت مناسبی است كه فریب خوردگان داخلی و آنان كه مواضع خود را دربرابرفتنه گران درسال 88 برای مردم شفاف نكرده اند به امواج خروشان ملت بپیوندند و به آغوش ملت بازگردند.

در ادامه این بیانیه آمده است : طلاب و روحانیون بسیجی سراسر كشورهمپای دیگر اقشار ایران اسلامی با شركت در جشن میلیونی ملت بزرگ ایران حضور پیداخواهند كرد وضمن تجدید پیمان با ولی امر مسلمین جهان حضرت امام خامنه ای (حفظه الله) به جهانیان اعلام خواهند داشت كه تا پای جان از آرمان های امام و شهدای انقلاب اسلامی دفاع خواهند كرد و سر سوزنی از اصول و اعتقادات اسلام ناب محمدی كوتاه نخواهند آمد.

سیام **1708*1580



:: برچسب‌ها: پاریس , نور , سفر ,
:: بازدید از این مطلب : 528
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

آیت الله خامنه‌ای نگران واکنش‌ها و تبعات حمله نظامی ایران به طالبان بود

سرلشگر یحیی رحیم صفوی، فرمانده پیشین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و مشاور عالی آیت‌الله خامنه‌ای در امور دفاعی و نظامی در مصاحبه‌ای چند ویژگی از بینش و مدیریت رهبر جمهوری اسلامی ایران مطرح کرده است.

این مصاحبه با خبرگزاری فارس انجام شده است و در آن به حوزه های داخلی و خارجی مدیریت آیت‌الله خامنه‌ای اشاره شده است.

در حوزه سیاست خارجی به روابط ایران و افغانستان در مقطع کشته شدن دیپلماتهای ایرانی در مزار شریف به دست نیروهای طالبان، حملات یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱، حمله عراق به کویت و جنگ ناشی از آن با آمریکا اشاره شده است.

'آیت الله خامنه ای اجازه حمله به هرات را نداد'

مشاور نظامی آیت الله خامنه ای گفته است که پس از کشته شدن دیپلماتهای ایرانی توسط طالبان، رهبر ایران اجازه دخالت نظامی ایران در افغانستان را نداد.

به گفته آقای رحیم صفوی، آقای خامنه ای از یک طرف نگران واکنش های بین المللی به حمله نظامی ایران به افغانستان بوده و از طرف دیگر پاسخگویی به اقدام طالبان را دارای تلفات احتمالی بیشتر می دانسته است.

آقای صفوی گفته "وقتی که طالبان این سیزده نفر دیپلمات را به شهادت رساند، حضرت آقا در مشهد بودند و من همان جا خدمت ایشان رسیدم".

"آن موقع من فرمانده کل سپاه بودم. ما ظرف ۴۸ ساعت دو لشگر را از طریق هواپیما در مرز تایباد پیاده کردیم. یک نقشه عملیاتی را طراحی کرده و خدمت حضرت آقا بردم که از حضرت آقا اجازه بگیرم که ما با چند لشگر تا منطقه هرات پیشروی کنیم. (هرات حدوداً صدوسی کیلومتر با مرز ما فاصله دارد.) گفتم: "اجازه بدهید ما برای تنبیه طالبان با چند لشگر برویم تا هرات این‌ها را قلع و قمع بکنیم و گوشمالی بدهیم، منهدم بکنیم و برگردیم."

"حالا سیزده نفر شهید شدند و شما می‌روید که انتقام آنها را بگیرید ولی در این لشگرکشی هم ممکن است تعدادی بیشتر از سیزده نفر از شما شهید بشوند؛ یعنی اینجور نیست که فقط شما از آنها بکشید"

آیت الله خامنه ای در پاسخ به سردار صفوی در مورد واکنش به کشته شدن دیپلماتهای ایرانی

به گفته آقای صفوی، آیت الله خامنه ای با این طرح مخالفت کرده و گفته "اولا طالبان وارد سرزمین ما نشده‌اند و به داخل کشور ما تجاوز نکرده‌اند؛ ورود ایران به سرزمین افغانستان ممکن است که دیگران را به واکنش بیندازد."

خبرگزاری فارس سپس از قول سردار صفوی نقل کرده که آیت الله خامنه ای سپس گفته "حالا سیزده نفر شهید شدند و شما می‌روید که انتقام آنها را بگیرید، ولی در این لشگرکشی هم ممکن است تعدادی بیشتر از سیزده نفر از شما شهید بشوند. یعنی اینجور نیست که فقط شما از آنها بکشید."

سردار صفوی سپس افزوده است که طرح دیگری مبنی بر انهدام پاسگاه های مرزی طالبان مطرح و با موافقت آیت الله خامنه ای این طرح اجرا می شود. به گفته وی طالبان بعد از انجام این عملیات قول داده اند که دیگر به ایرانیان کاری نداشته باشند.

نگاه پیشاپیش آیت الله خامنه ای به اشغال کویت

مشاور نظامی آیت الله خامنه ای که در جریان جنگ عراق علیه ایران هم حضوری تمام عیار در صحنه داشته می گوید که کویت یک میلیارد دلار به عراق پول داد تا برای جنگ با ایران هزینه کند.

به گفته آقای صفوی "در جلسه شورای عالی دفاع آن زمان که حضرت آقا نماینده حضرت امام در شورای عالی دفاع بودند مطرح شد که ما با کویت برخورد بکنیم یا نه؟ و اصلاً موضع ما در قبال کویت چه باشد؟"

سردار صفوی پاسخ آیت الله خامنه ای به این پرسش را چنین بیان کرده که "ما الان نباید میدان جنگ را وسیع کنیم و علاوه بر عراق بخواهیم با کویت هم درگیر شویم. از طرف دیگر عراق نسبت به کویت ادعای سرزمینی دارد و ممکن است که این عراق یک روزی به سراغ کویت هم برود".

حمله عراق به کویت و سپس حمله آمریکا برای اخراج نیروهای عراقی از کویت جمهوری اسلامی را در برابر سوالی مهم در خصوص نحوه واکنش قرار می‌داد

سردار صفوی این موضعگیری آیت الله خامنه ای را حاوی ظرافت و دید بلند آقای خامنه ای توصیف می کند: "این صحبت را حضرت آقا سال ۵۹ - ۶۰ بیان کردند؛ یعنی زمانی که هنوز یک سال از جنگ نگذشته بود و این بینش را هم هیچ‌کدام از اعضای شورای عالی دفاع آن زمان نداشتند که مثلاً عراق نسبت به کویت ادعای سرزمینی دارد و یا این‌که ما نباید میدان جنگ را گسترش بدهیم".

حمله عراق به کویت و سپس حمله آمریکا برای اخراج نیروهای عراقی از کویت، جمهوری اسلامی را در برابر سوالی مهم در خصوص نحوه واکنش قرار داده که آقای صفوی محکومیت هر دو اقدام توسط آیت الله خامنه ای یک حرکت "مدبرانه و سیاستمدارانه توصیف" کرده است.

سردار صفوی در این رابطه گفته: "در آن زمان در مورد موضع ایران در قبال صدام و حمله او به کویت و پس از آن حمله آمریکا به عراق در سال ۱۹۹۱ میلادی، در داخل کشور یک نوع تفاوت‌ها و برداشت‌های مختلفی حاکم بود و عده ای معتقد به همراهی با صدام و حمایت از وی بودند و حتی در تریبون مجلس مطالبی گفته می شود و بر حمایت از وی در جریان جنگ با آمریکا تاکید می کردند. اما با تدبیر مقام معظم رهبری ایران هم حمله آمریکا به عراق را محکوم کرد و هم از رژیم صدام حمایت نکرد".

ارزیابی فرمانده سابق سپاه پاسداران این است که "به نظر من موضع جمهوری اسلامی در جریان جنگ دوم خلیج فارس با درایت رهبری، بهترین مواضع در مقیاس منطقه ای و جهانی بود".

حملات یازدهم سپتامبر به آمریکا

به گفته سرلشگر صفوی، نمونه دیگر مدیریت خارجی آیت الله خامنه ای این بوده که حملات یازدهم سپتامبر به برج های دوقلوی تجارت جهانی و دیگر اهداف را اقدامی مشکوک توصیف کرده و گفته است "این حادثه یک حادثه‌ای مشکوک است که احتمال این‌که سران آمریکا و سران موساد پشت این حادثه باشند وجود دارد ولی سپاه بایستی آمادگی‌های لازم را داشته باشد".

به گفته آقای صفوی "آن زمان یعنی سال ۲۰۰۱ آقا درباره این حادثه فرمودند این احتمال هست که خود سازمان موساد اسرائیل و سازمان CIA پشت سر این حادثه باشند. این تحلیل آن زمان حضرت آقا بود".

آقای خامنه ای در واکنش به حملات یازدهم سپتامبر گفت "این حادثه یک حادثه‌ای مشکوک است که احتمال این‌که سران آمریکا و سران موساد پشت این حادثه باشند وجود دارد"

تکرار چنین اتهامی توسط محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران در یک سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل با واکنش خشمگینانه دولت آمریکا مواجه شد.

مشاور نظامی آیت الله خامنه ای با اشاره به جنگ های آمریکا در عراق و افغانستان پس از یازدهم سپتامبر، ضمن تاکید بر اینکه ایران هم در فهرست برخورد آمریکا قرار داشت به این نتیجه رسیده که ایران در نهایت پیروز واقعی این وضعیت بوده است.

به گفته آقای صفوی، مدیریت و نگاه آیت الله خامنه ای در نهایت باعث شد که آمریکایی ها در عراق به اهداف خود نرسند.

آقای صفوی گفته "تدبیر رهبری مدبرانه حضرت آقا چه در بعد رهبری انقلاب اسلامی چه در بعد فرماندهی کل قوا این بود که آمریکایی‌ها با اشتباهاتی که دارند و اختلاف نظری که در میان آنها وجود دارد و عدم شناختی که از محیط فرهنگی، انسانی، طبیعی و مذهبی عراق دارند، در باتلاق های عراق گیر می کنند و توان سیاسی، نظامی و اقتصادی آمریکایی‌ها در این دو جنگ گرفته می شود و دیگر توان حمله نظامی به ایران را نخواهند داشت که همین اتفاق در صحنه سیاسی - نظامی عراق و افغانستان رخ داد".

سردار صفوی درباره مدیریت داخلی آیت الله خامنه ای به مواردی مانند جلوگیری او از عملی شدن طرح ادغام سپاه و ارتش پرداخته که به گفته او پیش از درگذشت آیت الله خمینی توسط اکبر هاشمی رفسنجانی، جانشین وقت فرمانده کل قوا پیگیری می شد.

از جمله نکاتی که به گفته آقای رحیم صفوی، برای نخستین بار در این مصاحبه مطرح شده، ماجرای درگیری لفظی ای است که بر سر نحوه برخورد با ناآرامی های پس از ۱۸ تیر سال ۱۳۷۸ میان فرمانده وقت سپاه و وزیر وقت کشور رخ داده بود.

آقای رحیم صفوی می گوید که عبدالواحد موسوی لاری، وزیر وقت کشور با دخالت سپاه و بسیج در برخورد با معترضان مخالف بوده است اما سرانجام نظر فرمانده وقت سپاه بر نظر او ترجیح یافته است.



:: برچسب‌ها: انگور چینی ,
:: بازدید از این مطلب : 478
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

اسفندیار احمدیه متولد ۱۳۰۷ در تهران بود

اسفندیار احمدیه، که او را سازنده نخستین انیمیشن ایرانی می دانند، روز دوشنبه در ۸۳ سالگی درگذشت.

نیم قرن بعد از اینکه امیل کوئل فرانسوی، بانی هنر انیمیشن- به معنای امروزی- در دنیا شد، اسفندیار احمدیه، به گفته خودش بی خبر از این جریان، با دیدن فریم های متوالی یک نوارفیلم (سلولوئیدی) که به تصادف به دستش رسیده بود به مکانیسم حرکت در سینما پی برد و توانست با استفاده از یک دوربین بولکس شانزده میلیمتری طراحی هایش را به انیمیشن تبدیل کند. فیلمی سیزده ثانیه ای با عنوان ملانصرالدین که در سال ۱۳۳۶ ساخته شد.

این فیلم را اولین نقاشی متحرک ایران می دانند و اگر پیش از آن تلاشی برای ساختن انیمیشن در این شده بود جایی به ثبت نرسیده است.

اسفندیار احمدیه خودش در جایی گفته بود: "من در این زمینه تخصصی نداشتم و فقط با بهره گیری از فکر و علاقه خود و مطالعاتی که کرده بودم، توانستم اولین فیلم انیمیشن ایران را با فیلمبرداری پطرس پالیان بسازم. یادم می آید چهارپایه دوربین را از کارگران ساختمانی گرفتم و با میخ کاری و طناب، دوربین را روی چهارپایه مهار کردم و در راهرو اداره، نقاشی ها را که در هر ثانیه ۲۴ نقاشی بود روی زمین گذاشتیم و فیلم گرفتیم و ملانصرالدین ساخته شد."

در دهه ۳۰ شمسی در ایران هنوز نه از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خبری بود و نه از هیچ مرکز هنری دیگری که به انیمیشن توجه داشته باشد. طبیعتا مدرسه و آموزشگاهی هم برای فراگیری هنر انیمیشن دایر نشده بود.

آقای احمدیه فیلمش را به وزارت فرهنگ و هنر برد و توانست نظر مسئولین آن اداره را جلب کند و بودجه و امکانات برای ساخت انیمیشن های بعدی اش تهیه کند.

او در سالهای اولیه دهه چهل چندین انیمیشن دیگر ساخت که از آن جمله می شود به طراحى و کارگردانى فیلم "اردک حسود" در سال ۱۳۴۱، طراحى و کارگردانى فیلم "خوشه گندم" در سال ۱۳۴۲، نقاشى فیلم "خروس بى محل" و نقاشى فیلم "بادبادک به کجا مى روى؟" به کارگردانى افخم ماکویی اشاره کرد.

احمدیه نقاش

اگر چه اسفندیار احمدیه از هنر انیمیشن به شکل آکادمیک سررشته نداشت و چه بسا بر اثر کنجکاوی بانی این هنر در ایران شد ولی نقاش بود و در این هنر به علت شاگردى در مکتب کمال الملک در کنار دیگر هنرمندان تاثیر گذار آن سالها قرار می گرفت.

او از سال ۱۳۲۴ تا ۱۳۲۶ شاگرد علی اصغر پتگر بود، سپس در سال ۱۳۲۶ به هنرستان کمال الملک رفت و از هنرمندانی مثل اسماعیل آشتیانی، محمود اولیا و حسین شیخ تاثیر گرفت.

تفاوت کار اسفندیار احمدیه با دیگر نقاشان مکتب کمال الملک در این بود که بر خلاف آنها- که کاملا واقع گرا بودند- او به دنیای خیالی هم توجه داشت و در نقاشی هایش از فضاهای واقعی دور می شد. او همچنین به نقاشی مضامین مذهبی نیز علاقه داشت.

آقای احمدیه در سال ۱۳۰۷ در تهران به دنیا آمد و روز ۱۷ بهمن بر اثر یک بیماری خونی دربیمارستان سجاد تهران درگذشت.



:: برچسب‌ها: واشنگتن ,
:: بازدید از این مطلب : 495
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، این نشست سه شنبه با حضور عوامل این فیلم در سالن سینمای اهالی رسانه جشنواره فیلم فجر برگزار شد و از میان بازیگران این فیلم تنها ' مصطفی زمانی' در این نشست حضور داشت.

زمانی در سخنان كوتاهی گفت: پذیرش این نقش برای من سخت بود زیرا شرایط زندگی نقشی كه به من پیشنهاد شد با زندگی كنونی من بسیار متفاوت بود.

' آنتونیا شركاء' عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی در تحلیل خود از این فیلم سینمایی اظهار داشت: از آنجا كه نویسنده فیلمنامه، یك زن ( نازنین لیقوانی) است، در برخی سكانس ها شاهد نگاه های زنانه هستیم اما به نظر می رسد فیلمنامه به پختگی لازم نرسیده است و روابط آدم ها آنطور كه باید از كار درنیامده اند.

این منتقد سینمایی، ایراد دیگر این فیلم را استفاده بسیار از موسیقی متن عنوان كرد و افزود: این موضوع در برخی موارد سبب شده است تا حس موسیقی بر داستان غلبه پیدا كند.

كارگردان فیلم سینمایی ' من همسرش هستم' در پاسخ به این نقد اظهار داشت: آنچه كه منتقد این نشست به عنوان نقطه ضعف فیلم از آن یاد می كند، چیزی است كه دقیقا با نظر من در ساخت فیلم اعمال شد زیرا این فیلم می خواست تلاش یك زن را برای بقای زندگی خانوادگی با وجود همه مشكلاتی كه با آن درگیر بود، به نمایش درآورد.

شایسه در ادامه افزود: زن این داستان می خواست محیط زندگی اش ادامه یابد و به همین سبب نیز به شرایطی كه در آن می زیست، تن داد.

'نازنین مفخم' تدوین گر این فیلم سینمایی نیز با رد دیدگاه منتقد این نشست تاكید كرد: این فیلم نگاهی به زندگی یك زن متوسط جامعه دارد كه نظیر آن در جامعه زیاد است؛ زن هایی كه با وجود برخی مشكلات با همسرانشان حاضرند در هر شرایطی زندگی خود را ادامه دهند.

'نازنین لیقوانی' نویسنده فیلم نامه نیز در پاسخ به نظر منتقد این نشست تاكید كرد: اگر منصفانه به روابط انسان های این فیلم نگاه شود، خواهیم دید كه این روابط در زندگی عادی بسیاری از افراد هم وجود دارد؛ اینكه فیلمی ببینیم كه همه با هم روابط خوب و شادی دارند، براتی من غیر قابل باور است.

خبرنگاری در این نشست خطاب به شایسته و نویسنده این فیلم گفت كه اثر تولیدی آنان سرشار از توجیه مفاهیمی چون دروغ و خیانت است و این فیلم نه تنها نماینده زنان متوسط جامعه نیست بلكه فقط به ساكنان منطقه الهیه و بالاتر تهران اشاره دارد.

شایسته در پاسخ به این خبرنگار تاكید كرد كه شخصیت اصلی زن این فیلم با بازی نیكی كریمی نه تنها خیانتی مرتكب نشد بلكه دروغ هم نگفته است.

وی افزود: نگارش فیلمنامه به نحوی است كه ممكن است كه این شخصیت تمام حقیقت را نگفته باشد اما دروغی هم مرتكب نشده است.

این خبرنگار این بار از كارگردان 'من همسرش هستم' خواست دوباره فیلمش را تماشا كند تا بداند كه چگونه به توجیه مفاهیمی چون خیانت و دروغ در اثرش پرداخته است؛ در این هنگام، 'مصطفی زمانی' بازیگر نقش اول این فیلم از حاضران جلسه خواست تا احترام و ادب را رعایت كنند.

خبرنگاری دیگری در هنگام طرح سئوال خود گفت: تعریف كارگردان از دروغ و خیانت چیز دیگری است و چون مبانی فكری من با او متفاوت است، ا زطرح سئوال خود منصرف می شوم. پس از او یكی دیگر از خبرنگاران به همین دلیل از طرح سوال خود انصراف داد.

یكی دیگر از خبرنگاران از اینكه بازیگران اصلی این فیلم یعنی مصطفی زمانی و نیكی كریمی از نظر سنی با هم تناسب نداشتند، انتقاد كرد كه 'مصطفی شایسته' در پاسخ به وی گفت: این موضوع برای شما كه آشنایی دقیقی از مشخصات شناسنه ای این بازیگران دارید، جالب است و با توجه به این كه این دو بازیگر قوی بازی كردند، مشكل عدم تناسب سنی تا حد زیادی برطرف شده بود.

خبرنگار یكی از نشریات همشهری در هنگام طرح سئوال خود به استناد آیاتی از قرآن كریم، كتمان كردن حقیقت را امری مذموم در قرآن ذكر كرد و در ادامه به استناد نهج البلاغه به كارگردان فیلم گفت كه روح آیین مسیحیت كه همان تك همسری است بر فیلمش حاكم بوده است.

اظهارات این خبرنگار، اعتراض برخی از خبرنگاران زن حاضر در این نشست را در پی داشت كه 'محمود گبرلو' منتقد و مجری جلسه با انتقاد از آنان، حاضران در جلسه را به تحمل شنیدن دیدگاه مخالف فراخواند.

'مصطفی شایسته' نیز پس از اظهار نظر این خبرنگار به او گفت كه توصیه های اخلاقی خوبی را به او گفته كه بخشی از آنها را نمی دانسته است و سعی خواهد كرد این موارد را در آثار بعدی و در زندگی شخصی رعایت كند كه این جملات خنده و تشویق برخی از حاضران در جلسه را در پی داشت.

شایسته افزود: به آنچه كه گفتم از صمیم قلب اعتقاد دارم چون در جهان اطلاعات زیادی هست كه من همه آن را نمی دانم و اگر كسی اطلاعاتی به من بدهد از صمیم قلب از آن استفاده خواهم كرد.

1592

فراهنگ 2025



:: برچسب‌ها: تایلند ,
:: بازدید از این مطلب : 512
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()