مرور روزنامه‌های صبح تهران - ۳۱ فروردین
نوشته شده توسط : blpwjob
تیتر و عکس صفحه اول اعتماد

تیتر و عکس صفحه اول اعتماد

بیشتر روزنامه های امروز در عنوان های اصلی خود به مساله اعتراض رییس مجلس به چاپ ایران چک های پنجاه هزار تومانی توجه کرده اند.

روزنامه های تهران امروز، جهان صنعت و اعتماد عنوان اول خود را به این موضوع اختصاص داده اند و روزنامه کیهان در عنوان اول خود از « دستور ویژه برای پیگیری پرونده هک حساب های بانکی» خبر داده است.

روزنامه مردمسالاری از قول مصطفی کواکبیان در نطق میان دستور مجلس تیتر زده است « وعده ۲/۵ میلیون شغل پیشکش؛ اشتغال موجود را حفظ کنید».

روزنامه ابتکار در تیتر اول خود نوشته « تعلق جزایر سه‌گانه به ایران غیرقابل مذاکره است» و روزنامه شرق در عنوان اول خود نوشته « ی‌اثرشدن یارانه نقدی به علت گرانی».

روزنامه آرمان روابط عمومی با تیتر « انتخابات ریاست جمهوری وبازگشت اصلاح طلبان» وارد بحث در باره انتخابات آینده ریاست جمهوری شده است.

آنچه رخ نداد

روزنامه کیهان در یادداشت روزی با عنوان « آنچه رخ نداد »به قلم مهدی محمدی به ارزیابی نتایج مذاکرات بر سر برنامه اتمی ایران در استانبول پرداخته است.

سرمقاله نویس کیهان می نویسد، «یک شیوه مفید برای فهم اینکه در مذاکرات اسلامبول واقعا چه گذشت این است که این مذاکرات را از منظر «اتفاق هایی که نیفتاد» بررسی کنیم.»

به نوشته آقای محمدی با مرور این دلایل «می توان دریافت که چرا ۱+۵ از موضعی پایین در مذاکرات اسلامبول ۲ شرکت کرده بود.»

روزنامه کیهان می نویسد « اولا؛ … آمریکایی ها دیدند که در حالی که آنها تلاش می کردند تنش با ایران را در یک وضعیت کنترل شده نگه دارند، هر لحظه احتمال دارد این تنش به طور کامل از کنترل خارج شود و ایران با اعتماد به نفس کامل آمریکا را وارد یک درگیری مرگبار و البته ناخواسته کند. علت اینکه باراک اوباما زمستان گذشته در نامه ای مکتوب به ایران صریحا اعلام کرد گزینه نظامی از دید این کشور روی میز نیست، دقیقا همین بود که آمریکایی ها دیدند ایران نترسیده بلکه خود را برای جنگ آماده کرده است!»

روزنامه کیهان می نویسد دلیل دیگری که سبب شد مذاکرات نتیجه ای برای غرب نداشته باشد این بود که تهدیدهای پی در پی درباره احتمال حمله به ایران قیمت نفت (و در نتیجه درآمد ایران) را به شدت بالا برد، اقتصاد نیمه جان جهانی را دچار رکودی مضاعف کرد و با افزایش بی سابقه قیمت بنزین یک مشکل سیاست داخلی جدی برای آمریکا و دیگر کشورهای اروپایی فراهم آورد. در واقع آمریکایی ها حس کردند این لفاظی مسخره دارد نتیجه معکوس می دهد، صدمه ای به ایران نزده اما ممکن است هر لحظه دودمان آنها را بر باد بدهد »

روزنامه کیهان این طور نتیجه می گیرد که « در حالی که پروژه ایجاد تهدید معتبر نظامی بنا بود ایران رابترساند و منفعل کند، در کمال ناباوری و در زمانی کوتاه این راز مگو را از پی پرده برون انداخت که بزرگترین مخالف این گزینه دولت آمریکاست یعنی همان دولتی که بنا بود با سیاه بازی این گزینه را معتبر جلوه بدهد! تهدید نظامی نه فقط معتبر نشد بلکه نه به دست ایران بلکه به دست خود آمریکایی ها با صراحتی بی سابقه از روی میز برداشته شد و نمایندگان آمریکا در حالی به اسلامبول آمدند که می دانستند تهدید به حمله نظامی از دید ایران چیزی جز یک شوخی بی مزه تلقی نخواهد شد و به همین دلیل هم بود که نه آمریکا و نه دیگر کشورهای عضو گروه ۱+۵ حتی به بیان این تهدید نزدیک هم نشدند.

استیضاح مرده

روزنامه مردمسالاری، یادداشتی دارد با عنوان حرفهای استیضاحی که مرده متولد شد .

محمدحسین روانبخش در سرمقاله مردمسالاری می نویسد « طرح استیضاح وزیر کار به علت انتصاب سعید مرتضوی ، اگر چه قبل از آنکه جان بگیرد ، مرده بود اما اگر گوشی برای شنیدن باشد ، می توان حرفهایی را که این استیضاح انجام نشده بیان کرد، شنید.»

سرمقاله نویس مردمسالاری می نویسد « در واقع بدیهی بود که اولا اعلام استیضاح وزیر قبل از انتصاب مرتضوی، مانع از این انتصاب نخواهد شد، زیرا هیچ عاقلی از ترس مرگ (بخوانید استیضاح!) حاضر نیست دست به خودکشی (باز هم بخوانید برکناری با وضعیت ناخوشایند!) بزند. ثانیا این استیضاح چندان جدی نخواهد شد،که اگر جدیتی در کار بود، استیضاح کنندگان باید سراغ احمدی نژاد می رفتند ، نه وزیر کار که در این ماجرا چندان کاره‌ای نیست! این سوال هنوز هم وجود دارد و متاسفانه پاسخهایی که بدان داده می شود چندان مثبت نیست. خوشبینانه‌ترین پاسخ این است که بعضی نمایندگان با نامهای بزرگ، هنوز پختگی سیاسی ندارند و از تجزیه و تحلیل‌های نسبتا ساده هم ناتوان هستند! همانطور که عرض شد این خوشبینانه ترین پاسخ است!»

آقای روانبخش از نمایندگانی که طرح سوال از رییس جمهوری را پس گرفته بودند پرسیده است « چرا نسخه‌ای که برای طرح سوال از احمدی نژاد پیچیده می شد ، در استیضاح وزیر کار دنبال نشد؟ یعنی از همان روزهای پیش از انتصاب مرتضوی، از استیضاح وزیر سخن گفته شد و کسی به فکر گفت‌وگو نبود ؟! آیا جز این است که اصولا گفت‌وگو در شرایط فعلی با دولتمردان به جایی نمی‌رسد؟ و جز این است که برخلاف تحلیل این نمایندگان، طرح سوال از احمدی‌نژاد اقدام صحیحی بود که اتفاقا باعث شفافیت بیشتر شد و پس از آن، افرادی که با خوش بینی عجیب خود، واقعیت احمدی نژاد را نمی‌خواستند باور کنند ، دانستند که رئیس قوه مجریه چگونه با مجلس برخورد می کند.»

روزنامه مردمسالاری همچنین از دنبال نشدن استیضاح وزیر کار انتقاد کرده و می نویسد« با این همه اگر این استیضاح پابر جا می‌ماند، قابل دفاع بود اما واقعا این که یک روز قول شرف تکذیب شود، یک روز روزنامه دولت بازگشت مرتضوی را درس عبرت برای مخالفان بداند و اما و اگرها ادامه یابد، وهن مجلس است، در حالی که مجلس می توانست با سربلندی (مثل داستان کردان ) از این جریان بیرون بیاید.»

روزنامه مردمسالاری در انتقاد از مجلس غلامحسین حداد عادل را هم بی نصیب نگذاشته و می نویسد « یکی از مواردی که در ماجرای حکمیت و منتفی شدن استیضاح مهم بود، نقش آقای حداد عادل بود . حداد عادل یکی از گزینه های بالقوه ریاست مجلس نهم است و همین برجستگی می توانسته یکی از دلایل نقش آفرینی وی در این ماجرا باشد که فی نفسه اصلا مذموم نیست؛ اما این ماجرا و پایان نامناسبش بار دیگر نشان داد که احتمالا او هم نمی‌تواند حتی در مقام ریاست مجلس از پس دولتمردان برآید.»

چاپ چک غیرقانونی

روزنامه شرق، در یادداشتی به قلم احمد حاتمی یزد به بررسی دلایل غیر قانونی بودن چاپ ایران چک توسط دولت پرداخته است .

ضمیمه روزنامه شرق

ضمیمه روزنامه شرق

آقای حاتمی یزد که رییس پیشین بانک صادرات است می نویسد « «ایران‌چک‌ها» همان نقشی را که اسکناس‌های ۱۰ هزارتومانی و پنج هزارتومانی و غیره ایفا می‌کنند را دارا هستند. در واقع «ایران‌چک»‌ها، چک نیستند و همان پول نقد در گردش در جامعه شده‌اند که توسط دریافت‌کننده به صورت اسکناس برای خرید و فروش و ادای دین و پرداخت بدهی و... استفاده می‌شود و به تعبیری، نقش اسکناس را ایفا می‌کند.»

این مقام پیشین بانکی می نویسد « حجم ایران‌چک‌های صادرشده را باید به حجم اسکناس‌های چاپ‌شده اضافه کرد در حالی ‌که در آمار رسمی به‌چنین نکته مهمی توجه نمی‌شود. انتشار اسکناس از مقررات و ضوابط خاصی تبعیت می‌کند به این معنا که باید نمایندگان مجلس، نمایندگان دولت، نمایندگان بخش خصوصی و نمایندگان قوه‌قضاییه در کمیته‌های چاپ اسکناس حضور داشته باشند و حجم اسکناس منتشرشده را تصویب کنند و بر اساس نظرات کارشناسان نوع و رنگ اسکناس مشخص شود و در اختیار عموم قرار گیرد. پس اگر آقای لاریجانی می‌گوید صدور «ایران‌چک»‌ها قانونی نیست انتقاد کاملا درست و بجایی است»

به نوشته روزنامه شرق، « این چک‌ها نقش چک را ندارند بلکه نقش اسکناس را پیدا کرده‌اند درحالی که فرآیند قانونی اسکناس را طی نکرده‌اند. هم برای آنکه ارقام دقیق‌تر باشد و هم برای آنکه رویه‌های قانونی برای انتشار اسکناس رعایت شود لازم است فرآیندی را که اسکناس‌ها طی کردند، این چک‌پول‌ها نیز طی کنند تا قانونی شوند. اگر این مراحل انجام شود اختیار صدور چک از حیطه اختیارات بانک مرکزی، خارج شده و در اختیار مجموعه حاکمیت قرار می‌گیرد. در صورت عملی‌شدن این مساله می‌توان نقدینگی و تورم را نیز کنترل کرد. در ایران تورم دلایل مختلفی دارد که مهم‌ترین دلیل آن عدم توجه به حجم نقدینگی موجود در کشور است، در نتیجه یکی از ریشه‌های نقدینگی، انتشار بی‌رویه اسکناس است که آثار به مراتب بیشتری در افزایش حجم نقدینگی و تورم در کشور دارد. »

بی توجهی به بافت های فرسوده شهری

روزنامه اعتماد یادداشتی دارد با عنوان «اثر تصمیمات شتابزده» که کمال اطهاری اقتصاد دان آن را نوشته است.

آقای اطهاری می نویسد « به تازگی نقدینگی سرگردان از بازارهای ارز و طلا جمع شده و حالا این نگرانی وجود دارد که حجم نقدینگی افسارگسیخته به سمت بازار مسکن روانه شود. در همین حال پرونده تسهیلات خرید مسکن روی میز دولت همچنان ممهور می‌شود و هر رکنی بنا بر نظر کارشناسی خود، مبلغی را تعیین می‌کند. کارگروه مسکن و شورای پول و اعتبار از جمله ارگان‌های دولتی هستند که با رفتاری شتابزده درباره میزان تسهیلات مصوبه می‌دهند و آن را اعلام می‌کنند. این در حالی است که تامین مسکن دغدغه تمام اقشار جامعه است، اما دولت با شتابزدگی به موضوعاتی چون وام ۲۰ یا ۲۵ میلیون تومانی یا تغییر در جزییات مسکن مهر به حاشیه‌های معضلات می‌پردازد.»

این کارشناس روزنامه اعتماد همچنین می نویسد « اقشار کم‌درآمد عموما در بافت‌های فرسوده سکنی دارند و در طرح‌های مسکنی، راه‌حلی برای خانه‌دار کردن آنها و همزمان حل مشکل بافت‌های فرسوده دیده نشده است. حتی در طرح مسکن مهر راهکاری برای بهبود بافت‌های فرسوده دیده نشده است و همچنان این معضل به قوت خود باقی است.»

یادداشت نویس روزنامه اعتماد در نتیجه گیری می نویسد، « به این‌ترتیب و در فضایی که به وجود آمده، هیچ‌کس منتفع نمی‌شود؛ نه متقاضی مسکن، نه انبوه‌سازی خصوصی و نه دولت. بنابراین پیشنهاد می‌شود که در راستای جلوگیری از ادامه این روند و افزوده شدن مشکلات بخش مسکن در کشور، دولت پس از بررسی چالش‌ها و مشکلات بازار و صنعت ساختمان‌سازی در ارگان‌های ذی‌ربط از رفتارهای شتابزده بپرهیزد و تصمیماتی بگیرد که بیشتر با شرایط فعلی منطبق است.»

پیشنهاد های به دولت و مجلس

مجلس و شعار سال عنوان یادداشت محمود اسلامیان برای روزنامه دنیای اقتصاد است.

آقای اسلامیان در باره اجرای طرح هدفمندی یارانه می نویسد « با وجود قوانین تصویب شده احتمالا به دلیل نبود منابع مالی، دولت نتوانست مصوبات مربوط به تامین منابع بلاعوض (۲۰ و ۳۰ درصد) را اعمال کند. افزایش چندصد درصدی حامل‌های انرژی و عدم تامین نقدینگی باعث کاهش تولید و تعدیل نیروی انسانی در واحدهای تولیدی شده است. پیشنهاد می‌شود برای یک سال فاز دوم هدفمندی در واحدهای تولید به تعویق افتاده و مرحله دوم پس از مطالعه نتایج مرحله اول انجام گیرد.»

نویسنده که عضو اتاق بازرگانی تهران است همجنین پیشنهاد کرده است « به دلیل عدم انجام تعهدات مرحله اول هدفمندی در باب تولید، ارقام تعهدی قانون در مالیات سال ۹۱ تهاتر شده یا حداقل افزایش سهم مالیاتی واحدهای تولیدی در سال ۹۱ لحاظ نشود. علاوه بر آن امکان بخشودگی ۱۰۰ درصد جرایم مالیاتی به مدیران استانی تفویض شود.

این کارشناس اقتصادی در پایان می نویسد « بدهی‌های دستگاه‌های دولتی به پیمانکاران از مشکلات جدی کارآفرینان کشور افزایش بدهی‌های دولت به آنان است. از یک سو پیمانکاران با تامین منابع مالی از بانک‌ها مجبور به پرداخت هزینه‌های سنگین مالی با سودهای بالا و جرایم هستند، از سوی دیگر دولت از پرداخت دیون سر باز می‌زند. این مساله چرخه‌ای منفی و ویرانگر ایجاد کرده است. پیشنهاد می‌شود با چاپ اوراق خزانه امکان تهاتر بدهی کارآفرینان به بانک‌ها و سایر بخش‌ها با طلب از دولت فراهم شود.»

کارتون روز

کارتون خواب، سلمان طاهری روزنامه شرق

کارتون خواب، سلمان طاهری روزنامه شرق





:: برچسب‌ها: مرخصی , ظروف چینی ,
:: بازدید از این مطلب : 286
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : جمعه 1 ارديبهشت 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: