فعال چینی مدافع حقوق بشر خواستار کسب پناهندگی از آمریکاست
نوشته شده توسط : blpwjob
چن و سفیر آمریکا هنگام ورود به بیمارستان

چن گیانگ‌چنگ گفته است به خاطر نگرانی در مورد امنیت همسرش سفارت آمریکا را ترک کرد

فعال چینی مدافع حقوق بشر که سفارت آمریکا را پس از شش روز سکونت ترک کرده بود خواستار سفر به آمریکا شده است.

روز پنجشنبه، ۱۴ اردیبهشت (۳ مه)، چن گیانگ‌چنگ، که روز گذشته و همزمان با ورود وزیران خارجه و خزانه داری آمریکا به چین، سفارت ایالات متحده در پکن را ترک کرده بود، از مقامات آمریکایی خواسته است تا به او و خانواده اش پناهندگی بدهند.

این شهروند چینی در سال ۲۰۰۵ به دلیل انتقاد از آنچه که سیاست دولت چین در سقط جنین و عقیم کردن اجباری می خواند، بازداشت و به چهار سال حبس محکوم شد اما پس از خاتمه دوران محکومیت نیز، در خانه خود تحت نظر قرار داشت.

هفته پیش، آقای چن، که در کودکی نابینا شده است، با فرار از بازداشت خانگی، در سفارت آمریکا پناه گرفت اما روز گذشته، این محل را ترک کرد.

مقامات سفارت آمریکا اعلام کردند که این شهروند چینی برای معالجه پزشکی به یک درمانگاه رفته و هیلاری کلینتون، وزیر خارجه ایالات متحده گفت که دولت چین امنیت چن گیانگ‌چنگ را تضمین کرده است.

دولت چین هم با صدور بیانیه ای، با وجود انتقاد از تصمیم سفارت آمریکا به پذیرش آقای چن، گفت که این شهروند چینی "به میل خود" سفارتخانه را ترک کرده و مانند همه شهروندان این کشور، از حمایت قانون برخوردار است.

با اینهمه، روز پنجشنبه منابع خبری گزارش کردند که چن گیانگ‌چنگ گفته است دلیل خروج از سفارت نگرانی در مورد امنیت همسرش بوده است.

آقای چن در تماس تلفنی از بیمارستانی که به خاطر شکستگی استخوان پا در آن بستری است، گفت که مقامات امنیتی تهدید کرده بودند که اگر از سفارت خارج نشود، همسرش را خواهند کشت.

چن و همسرش

چین گیانگ چنگ از رهبران آمریکا خواسته است برای اقامت او و خانواده اش در آن کشور "فورا" اقدام کنند

وی اظهار داشت که تهدیدهای امنیتی علیه خانواده اش همچنان ادامه داشته و افزود که جانش "در خطر" است و نسبت به امنیت و رعایت حقوق خود در کشورش اطمینانی ندارد.

چن گیانگ‌‌چنگ گفت که اعضای خانواده اش در بیمارستان حضور دارند و از تصمیم او به اقدام برای سفر به آمریکا و اقامت در آن کشور حمایت می کنند.

این معترض چینی گفت که پس از فرار از بازداشت خانگی، ماموران دولتی خانه او را اشغال کردند و باعث نگرانی همسرش شدند.

او در عین حال تایید کرده است که تصمیم به خروج از سفارت و اقامت در چین را به میل خود گرفته بود اما افزود که "در داخل سفارت، از وقایع خارج بی اطلاع بودم اما وقتی با خانواده ام ملاقات کردم و از واقعیات آگاه شدم، نظرم تغییر یافت."

موقعیت آمریکا

یک مقام آمریکایی به خبرگزاری رویترز گفته است که "دولت ایالات متحده در صدد کسب آگاهی از نظر چن است و پس از اطلاع از تصمیم نهایی او، هر کمکی را که بتواند به اجرای این تصمیم خواهد کرد."

ماجرای پناه گرفتن و خروج چن گیانگ‌چنگ از سفارت آمریکا، دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری را در موقعیت دشواری قرار داده به خصوص اینکه تا چند ماه دیگر، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار می شود و آقای اوباما مایل است برای یک دوره دیگر به این سمت انتخاب شود.

در جریان مبارزات انتخاباتی، نامزدهای حزب جمهوریخواه - حزب مخالف - رئیس جمهوری را به کوتاهی در حمایت از حقوق بشر در سطح جهانی متهم کرده و مورد انتقاد قرار داده اند و بی توجهی به وضعیت این شهروند چینی می تواند باعث تشدید چنین انتقاداتی شود.

کلینتون و هو

هو جینتائو: امکان ندارد چین و ایالات متحده در مورد تمامی موضوعات عینا مثل هم فکر کنند

در عین حال، روابط با چین به عنوان دومین قدرت اقتصادی جهان، برای دولت آمریکا اهمیت فراوان دارد به خصوص اینکه همکاری و هماهنگی چین با کشورهای غربی برای مقابله با رکود اقتصادی جهانی ضرورت دارد.

روز گذشته، هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا، در آغاز دیدار دو روزه از چین به منظور رایزنی سالانه دو کشور، بر لزوم رعایت حقوق بشر در این کشور تاکید نهاد هرچند به طور مستقیم به ماجرای چن گیانگ‌چنگ اشاره ای نکرد.

خانم کلینتون گفت که آمریکا در بخشی از مذاکرات با مقامات چینی، اهمیت رعایت حقوق بشر و آزادی های اساسی را یادآور می شود و افزود: "به اعتقاد ما همه دولت ها باید به مطالبات مردم خود برای برخورداری از احترام و حکومت قانون پاسخ دهند و هیچ ملتی نباید از چنین حقوقی محروم بماند."

در عین حال، برخی منابع حقوق بشر آمریکایی ابراز نگرانی کرده اند که ممکن است دولت چین به تعهدی که در مورد آقای چن داده است عمل نکند.

این تعهد شامل انتقال آقای چین و خانواده اش به محل سکونت جدید و برخورداری از آزادی عمل است.

با اینهمه، هو جینتائو، رئیس جمهوری چین، در نخستین جلسه مذاکرات چین و آمریکا در روز پنجشنبه، به موضوع حقوق بشر و ماجرای پناه جویی چن گیانگ چنگ اشاره نکرد اما گفت: "امکان ندارد که چین و ایالات متحده در مورد تمامی موضوعات عینا مثل هم فکر کنند اما هر دو طرف می دانند چگونه به دیدگاه یکدیگر احترام بگذارند."

با وجود اینکه چن گیانگ‌چنگ گفته است که نظر خود در مورد اقامت در چین را تغییر داده، اما معلوم نیست که امکان سفر فوری او به آمریکا وجود داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای چن ابراز امیدواری کرده که دولت آمریکا به او کمک کند تا هر چه سریعتر چین را ترک کند و برای درمان پزشکی و اقامت، به ایالات متحده برود و گفته است: "می خواهم به آقای اوباما بگویم که لطفا هر آنچه را که می توانید بکنید و من و خانواده ام را به آمریکا ببرید."





:: برچسب‌ها: عروسی , ساحل ,
:: بازدید از این مطلب : 305
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 15 ارديبهشت 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: