به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، 'زهرا عبداللهی' افزود: رژیم های خیلی سخت كمتر از یك هزار و 200 كالری در روز به علت احتمال پرخوری بعدی و بازگشت به چاقی، سلامتی را به مخاطره می اندازد.
وی خاطرنشان كرد با توجه به اینكه در این گونه رژیم ها، اغلب دریافت ویتامین و مواد معدنی ناكافی است بنابراین افرادی كه رژیم غذایی می گیرند نیاز به مصرف مكمل های ویتامین و املاح دارند.
سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: در ابتدا كاهش وزن به دلیل دفع مایعات است و سپس چربی كاهش می یابد؛ این رژیم ها نباید بیش از 16 هفته ادامه یابد.
عبداللهی، تهوع ، عدم تحمل سرما، ریزش مو، سنگ كیسه صفرا و نامنظمی قاعدگی را از جمله عوارض رژیم های سخت غذایی برشمرد.
وی ادامه داد: رژیم غذایی كه شامل مصرف زیاد مایعات است، سبب كاهش شدید پروتئین و سدیم بدن شده و فرد را درمعرض كمبود سدیم قرار خواهد داد؛ در این حالت، فرد دچار تهوع، گیجی، سرگیجه می شود و درموارد شدیدتر به كما خواهد رفت.
به گفته این متخصص تغذیه، استفاده از رژیم هایی با كاهش متوسط كالری یك هزار و 200 و یك هزار و 500 كیلوكالری در روز برای زنان و رژیم های غذایی یك هزار و 400 و یك هزار و 600 كیلو كالری در روز برای مردان مناسب خواهد بود.
عبداللهی یادآور شد محدودیت مصرف انرژی غذایی، امری ساده و قابل دستیابی است كه از طریق انتخاب و مصرف غذاهای سالم تر و با چربی كمتر، افزایش مصرف سبزی ها و میوه ها و روش های طبخ با چربی كمتر امكان پذیر است.
اجتمام**9185**1572